Viimeisimmät artikkelit

Musiikin digitaalinen jakelu käytännössä
 • 20 Jun, 2024

Musiikki on siirtynyt yhä enemmän erilaisiin digitaalisiin kanaviin ja meille aktiivisille kuuntelijoille tuttuja kanavia ovat muun muassa Spotify, Deezer ja Apple Music. Musiikkia sen sijaan myyvät esimerkiksi Amazon ja iTunes. Jos katsotaan tarkemmin, millaisista markkinoista on kysymys ja miten musiikin digitaalinen jakelu käytännössä tapahtuu, niin siitä aukeaa täysin omanlaisensa maailma. Mitä on musiikin digitaalinen jakelu?Jos olet tehnyt omaa musiikkia ja haluat jakaa sen muiden kuunneltavaksi, sopii siihen erinomaisesti musiikin digitaalinen jakelu.

Musiikin kuunteleminen
 • 21 Oct, 2022

Oletko milloinkaan ajatellut, millaisia vaikutuksia musiikilla voi olla? Jo sekin, että musiikin kuunteleminen tuo hyvää fiilistä ja rentouttaa, mutta sillä on todettu olevan myös vaikutusta aivojen aktivointiin. Se tapahtuukin hyvällä tavalla, sillä musiikki on hyvin monimutkainen ärsyke ja siksi se aktivoi ihmisen tiedonkäsittelyverkostoja hyvin laajasti. Joten ei ole missään mielessä hifistelyä, että hankit itsellesi hyvät kaiuttimet, koska samalla teet omille aivoillesi täydellisen palveluksen. Stressi ja ahdistus väheneeYleensä musiikin kuunteleminen mielletään rentouttaviksi hetkiksi, jolloin stressin ja ahdistuneen olon saa vähenemään.

Akkukäyttöiset lehtipuhaltimet
 • 15 Sep, 2022

Lehtipuhaltimet ovat oiva vaihtoehto jokavuotiselle lehtien haravoinnille. Laadukas lehtipuhallin sopii ammattikäyttöön sekä kotipihoille ja puutarhaan. Niitä voi käyttää apuna myös lumien puhdistamisessa kulkuväyliltä. Lisäksi osa niistä toimii myös monikäyttöisesti lehti-imureina, jolloin imutoiminnon ansiosta lehdet saa kerättyä näppärästi keräyspussiin. Tärkeää on, että puhallin on tarpeeksi tehokas sekä mukava käyttää eikä rasita kantajaansa liikaa. Lehtipuhaltimia löydät niin akkukäyttöisinä, sähkökäyttöisinä sekä polttomoottoriöljyllä toimivina. Tehokkaat ja käytännölliset lehtipuhaltimetLaadukkailla ja tehokkailla lehtipuhaltimilla saa pihan huollettua nopeasti ja näppärästi sekä aikaa säästyy vuotuiselta haravoinnilta.

Tunnelipora on Suomessa melko uusi juttu
 • 09 Aug, 2022

Oletko koskaan miettinyt, miten tunnelit oikein rakennetaan? Nehän ovat niin syvälläkin maan tai kallion sisällä. Tunnelien rakentaminen vaatii erikoisosaamista ja erityisiä työkaluja. Tunnelilouhinta on kaikista louhintatekniikoista vaativin ja se toteutetaan yleensä poraamalla tai räjäyttämällä. Poraamista varten on kehitelty oma erityinen työkalu, tunnelipora. Tunneliporia löytyy paljon erilaisia ja niiden porattujen pyöreiden tunnelireikien koko voi vaihdella halkaisijaltaan 1 - 17,6 metrin välillä. Tunnelipora eli “myyrä”Tunneliporan ehdoton etu on se, että se tuottaa tunneliin valmiin sileän seinän, mikä voi huomattavasti vähentää kustannuksia jälkeenpäin.

Lasten porakone on hyvä keino innostaa luovuuteen
 • 15 Jul, 2022

Lapset ovat usein erityisesti pieninä kiinnostuneita siitä, mitä aikuiset heidän ympärillään tekevät. Kun joku tuttu aikuinen tai perheenjäsen käyttää esimerkiksi työkaluja, haluaisi lapsi usein olla itsekin mukana tekemisessä. Oikeiden työkalujen käyttö on ikävä kyllä usein liian vaarallista lapselle, joten se täytyy jättää aikuisten työksi. Lasten porakone on kuitenkin hyvä vaihtoehto saada lapsi mukaan omalla tasollaan tekemiseen sekä samalla kiinnostumaan korjaamisesta ja muusta luovasta, omatoimisesta tekemisestä. Lasten porakone kannustaa omatoimisuuteenErilaisilla leikkityökaluilla lapsi pääsee käsiksi käsillä tekemisen ja yritteliäisyyden maailmaan turvallisesti ja ikätasoisesti ilman, että tarvitsee pelätä vahinkoja.

Kitaravahvistimen huolto
 • 27 Feb, 2022

Jokainen kitaraharrastaja tietää, että kitaravahvistimen huolto tulee eteen ennemmin tai myöhemmin. Monesti huolto kannattaa tehdä ennakoivasta, näin vältytään vahvistimen rikkoutumiselta ja saadaan soundi pysymään laadukkaana pidempään. Kitaravahvistimessa voi olla erilaisia vikoja, mutta yleensä viat liittyvät vahvistimessa oleviin putkiin, jotka ovat eniten kuluvaa tavaraa. Putkivahvistimien kohdalla säännöllinen huolto onkin tärkeää ja sen avulla voidaan pidentää vahvistimen ikää. Kitaravahvistimen huolto kannattaa tehdä huolellaKitaravahvistimen korjaus tarkoittaa useimmiten putkien vaihtoa. Mikäli samoja putkia käytetään liian pitkään, niin ne voivat vioittua ja putkilla on vaikutus koko muun vahvistimen toimintaan.

Popniitin käyttö luovasti
 • 14 Feb, 2022

Niittaus on hyvin vanha tapa ja tällä menetelmällä on aina liitetty yhteen kaksi tai useampia kappaleita. Niitillä saadaan lävistettyä kappaleet siten, että ne eivät pääse irtoamaan toisistaan. Niittien käyttö oli suosittua silloin, kun ei vielä osia hitsattu keskenään. Esimerkiksi laivat niitattiin aikanaan yhteen ja se oli huomattavasti joustavampi tapa kuin hitsaaminen. Veto- eli popniitin käyttö on tarkoitettu lähinnä suhteellisen ohuiden esineiden liittämiseen yhteen. Niiden ei edes tarvitse olla samaa materiaalia.

Bluetooth laite ei löydy on ikävä ilmoitus
 • 10 Jan, 2022

Bluetooth laite ei löydy -ilmoitus on aina ikävä ja totta on se, että laitteiden parittamisessa on välillä ongelmia. Sama laite voi yhdistyä hyvin kaikkien muiden kanssa paitsi sen, jonka kanssa yhdistyminen pitäisi tapahtua. Joskus yhdistyminen ei tapahdu nopeasti, vaan sitä joutuu odottelemaan todella pitkän aikaa. Mitä sitten tällaisessa tapauksessa voi tehdä? Tai mitä voi tehdä silloin, jos laite on kerran ollut toiseen yhteydessä Bluetoothin avulla, mutta päättää olla tekemättä sitä enää?

Tulostimen asennus tietokoneeseen
 • 31 Dec, 2021

Tulostimen asennus tietokoneeseen saattaa aiheuttaa ihmisille päänvaivaa varsinkin silloin, jos tietotekniset asiat ovat vaikeita. Nykyään tulostinten valmistajat pyrkivät kuitenkin siihen, että tulostimen asentaminen olisi mahdollisimman helppoa. Esimerkiksi suurimmat valmistajat pyrkivät tukemaan erilaisia käyttöjärjestelmiä siten, että tulostin asentuu tietokoneeseen nappia painamalla. Nykyään tulostimet liitetään tietokoneeseen USB-liitännän avulla, jolloin esimerkiksi Windows-käyttöjärjestelmä asentaa tulostimen automaattisesti tietokoneelle, mikä helpottaa käyttöönottoa huomattavasti. Tulostimen asennus tietokoneeseen – vinkit asennukseenLangattoman tulostimen asennus saattaa olla hieman monimutkaisempi kuin USB-liitännän kautta tehtävä asennus.

Kiiltävä tulostuspaperi
 • 08 Dec, 2021

Tulostuspapereita on monenlaisia, joten niiden käyttöön vaikuttavat erityisesti käyttötarkoitus. Tarjolla on mattaa, puolimattaa ja kiiltävää. Mikä näistä papereista on sopivin ja mihin tarkoitukseen? Kiiltävä tulostuspaperi on erityisen hyvä, jos aiot tehdä valokuva-albumin. Paperin ominaisuudet pitääkin valita omalle tulostimelle sopivaksi. Eroavaisuuksia papereiden välillä löytyy riippuen siitä, onko tulostimesi laser- vai mustesuihkutulostin. Paperin valinnassa on kiinnitettävä huomiota siihen, että sen laatu on tasainen. Laadukkaalla paperilla saa aina hyvän lopputuloksen tulosteelle. Kiiltävä tulostuspaperi valokuvien tulostamiseenValokuville tarkoitetut paperit ovat yleensä hiukan tavallista paperia paksumpia.

Kotiteatterin asennus
 • 03 Dec, 2021

Kotiteatterin asennus ei ole rakettitiedettä. Annamme perusvinkkejä, mistä lähteä liikkeelle. Kotiteatterisi oikeaoppinen asentaminen vaatii hieman suunnittelua. Hifisteille kodin musiikkijärjestelmän asentaminen on tarkkaa mittaamista ja viimeiseen asti vietyä suunnittelua. Normaalisti kuitenkin muutamilla perusohjeilla saat kotiteatterisi viritettyä sinulle sopivaksi. Lopputulokseen vaikuttavat television säädöt ja katselukulmat, subwooferin säädöt ja sijoittaminen, tilan kokonaisakustiikka sekä kaittiumien sijoittelu. Äänen ja kuvan laadun kannalta on tärkeää, että sijainnit on mietitty oikein. Internetistä löytyy paljon materiaalia näihin teemoihin. Myös ammattimaisissa liikkeissä osataan neuvoa.

Kaiuttimen rakentaminen
 • 03 Dec, 2021

Kaiuttimen rakentaminen on varmasti monen musiikin harrastajien unelma, sillä silloin pääsee tekemään juuri sellaiset kaiuttimet kuin itse haluaa. Aloittelijan ei kannata lähteä tekemään kuitenkaan liian kunnianhimoista projektia, sillä se saattaa loppua jo heti alkuun. Jos eteen tulee liian vaikeita haasteita, koko projekti saattaa unohtua ja tarvikkeet jäädä käyttämättä. Onkin järkevää aloittaa jostain valmiista rakennussarjasta, jossa tarvittavat piirilevyt, komponentit ja kaikki tarvittava on jo valmiina. Näin ei tarvitse kuin kolvata komponentit paikoilleen ja koota kaiuttimen kehikko, joten aloittaminen on helpompaa.

Musiikkilaitteiden huolto pidentää niiden käyttöikää
 • 07 Nov, 2021

Musiikkilaitteet saattavat usein olla arvokas sijoitus, joten laitteiden toivoisi pysyvän käyttöominaisuuksiltaan samoina pitkään. Laitteiden omistajalla on suuri vaikutus siihen, minkälainen käyttöikä niillä on sekä siihen minkälaisia hankintoja tulevaisuudessa voi olla edessä. Instrumenteista vahvistimiin ja jopa piuhoihin saakka pätevät samat yleispätevät huolto-ohjeet, joilla voi lykätä uusien osien tai laitteiden hankkimista sekä kalliita merkkihuoltoja. Musiikkilaitteiden huolto onkin lähes sama kuin laittaisi rahaa pankkiin. Säilytys ja musiikkilaitteiden huolto Tärkein laitteiden käyttöikää pidentävä seikka on niiden oikeanlainen säilytys.