Musiikin kuunteleminen

  • 21 Oct, 2022

Musiikin kuunteleminen kaiuttimista

Oletko milloinkaan ajatellut, millaisia vaikutuksia musiikilla voi olla? Jo sekin, että musiikin kuunteleminen tuo hyvää fiilistä ja rentouttaa, mutta sillä on todettu olevan myös vaikutusta aivojen aktivointiin. Se tapahtuukin hyvällä tavalla, sillä musiikki on hyvin monimutkainen ärsyke ja siksi se aktivoi ihmisen tiedonkäsittelyverkostoja hyvin laajasti. Joten ei ole missään mielessä hifistelyä, että hankit itsellesi hyvät kaiuttimet, koska samalla teet omille aivoillesi täydellisen palveluksen.

Stressi ja ahdistus vähenee

Yleensä musiikin kuunteleminen mielletään rentouttaviksi hetkiksi, jolloin stressin ja ahdistuneen olon saa vähenemään. Rauhoittavan musiikin on jo pitkään tiedetty vaikuttavan positiivisesti esimerkiksi leikkauksesta toipuvaan ja toisilla on tapana käyttää sitä keskittymiseen kuten opiskellessa kokeisiin lukemiseen. Kuten aina, ihmiset ovat erilaisia ja toiset keskittyvät paremmin hiljaisuudessa ja jollekin vaikkapa kaiuttimien rakentaminen on parempi tehdä silloin, kun musiikki pauhaa kunnolla. Taustalla soiva hyvä musiikki peittää ikävät taustaäänet, jolloin keskittymisestä tulee huomattavasti helpompaa. Se onkin makuasia, haluaako kuunnella rauhallisempaa vai hiukan rajumpaa musiikkia.

Musiikki aktivoi myös tapahtumamuistia varsinkin silloin, jos kappale on tuttu. Monissa stressaavissa tilanteissa onkin järkevää kuunnella musiikkia, johon liittyy positiivisia muistoja. Silloin stressitaso laskee ja jonkin kappaleen myötä kykenee rauhoittumaan täydellisesti. Paras vaikutus sillä on silloin, kun dopamiini eli mielihyvähormoni lisääntyy. Silloin saa itselleen musiikkiterapiaa kuin huomaamattaan ja hyöty on täydellinen.

Musiikin kuunteleminen hyvillä kaiuttimilla

Meistä monet kuuntelevat musiikkia kuulokkeilla, mutta hyvät kaiuttimet ovat aina tärkeä osa musiikin kuuntelua. Välillä riittää pieni ja langaton bluetooth -kaiutin ja toisinaan on parempi, että kuuntelua tekee vähän isomman järjestelmän kautta. Kaikkiin näihin on sinulla mahdollisuus tutusta verkkokauppamme puolella. Meiltä löydät myös vedenpitävät kaiuttimet, jolloin voit nauttia suihkussa tai rannalla hyvästä musiikista tai voit mennä sen kanssa myös uimaan. Näissä kaiuttimissa on usein myös muitakin näppäriä ominaisuuksia kuten se, että ne ovat iskunkestäviä.

Langattomat kaiuttimet ovat järkevä valinta silloin, kun haluaa sen ottaa mukaan tai siirtää sen olohuoneesta keittiöön ruuanlaiton ajaksi. Täydellisen musiikkinautinnon saa kuitenkin kaiuttimista, jotka on säädetty juuri oikealle korkeudelle, toistavat musiikin pienetkin nyanssit ja tarvittaessa niistä saa myös volyymit sopivalle tasolle eikä musiikki puuroudu. Kaiuttimien sijoittelussa onkin muistettava saada ne sille tasolle, että kuuntelija saa niistä parhaimman hyödyn.

Nauti musiikista ja tule ostoksille

Jos musiikin kuunteleminen on sinulle tärkeä asia, kannattaakin poiketa katsomaan, mitä verkkokaupassamme on tarjolla. Pienen selailun jälkeen voit löytää jotakin mieluista ja pääset täydelliseen musiikkinautintoon pienellä vaivalla. Musiikkia voi edelleen toistaa vanhoilta levyiltä tai cd:ltä, mutta yhä suositummiksi ovat tulleet erilaiset musiikkipalvelut, jossa musiikkia voi kuunnella suoratoistona. Niissä on monia hyviä puolia, jolloin itselleen voi rakentaa soittolistoja juuri niistä kappaleista, mistä eniten pitää.

Suoratoistopalveluissa on tarjolla jopa 10 miljoonaa kappaletta, joten useimmat meistä löytävät, ei ehkä helposti, mutta varmasti mieleisensä kappaleet, bändit tai erilaiset musiikkigenret. Muutamat artistit tosin ovat olleet näitä palveluita vastaan.