Tulostimen asennus tietokoneeseen

  • 31 Dec, 2021

Tulostimen asennus tietokoneeseen saattaa aiheuttaa ihmisille päänvaivaa varsinkin silloin, jos tietotekniset asiat ovat vaikeita. Nykyään tulostinten valmistajat pyrkivät kuitenkin siihen, että tulostimen asentaminen olisi mahdollisimman helppoa. Esimerkiksi suurimmat valmistajat pyrkivät tukemaan erilaisia käyttöjärjestelmiä siten, että tulostin asentuu tietokoneeseen nappia painamalla. Nykyään tulostimet liitetään tietokoneeseen USB-liitännän avulla, jolloin esimerkiksi Windows-käyttöjärjestelmä asentaa tulostimen automaattisesti tietokoneelle, mikä helpottaa käyttöönottoa huomattavasti.

Tulostin pöydällä

Tulostimen asennus tietokoneeseen – vinkit asennukseen

Langattoman tulostimen asennus saattaa olla hieman monimutkaisempi kuin USB-liitännän kautta tehtävä asennus. Usein langattomat tulostimet käyttävät tiedonsiirrossa bluetoothia, jolloin tiedostojen siirtäminen käy helposti. Sinun tarvitsee vain yhdistää tulostin bluetoothin kautta tietokoneeseen sekä asentaa tarvittavat ohjelmistot käyttöä varten. Yleensä tulostimen mukana tulee ohjeet siitä, miten sovellukset asennetaan. Ne on usein myös nähtävissä valmistajan verkkosivuilta, josta voi ladata tulostimen manuaalin.

Yksi yleinen tapa tulostaa langattomasti on yhdistää tulostin reitittimeen. Tällöin kyseessä ei ole täysin langaton järjestelmä, vaan tulostin pitää liittää reitittimeen verkkokaapelin avulla. Voit kuitenkin tulostaa kätevästi oman sisäverkon yli, jolloin tietokonetta ei tarvitse liittää fyysisesti tulostimeen. Tämä on kuitenkin huomattavasti monimutkaisempi tapa asentaa langaton tulostin kuin esimerkiksi bluetooth.

Langattoman tulostimen asennus – muista tehdä vertailua

Tulostimen asennus tietokoneeseen on hyvin yleinen toimenpide, johon suurella osalla tietokoneen käyttäjistä tulee tarvetta aina silloin tällöin. Tämän takia on hyvä tehdä vertailua erilaisten tulostimien kesken, jotta hankkii varmasti sellaisen tulostimen, joka sopii omiin tarpeisiin. Bluetooth-tulostimet ovat erittäin käteviä, sillä ne toimivat monenlaisilla laitteilla ja ovat helppoja asentaa. Voit tulostaa myös älypuhelimen avulla, kunhan vain yhdistät sen bluetooth-tulostimeen.

Jos et ole aikaisemmin käyttänyt bluetooth-tulostinta, ensimmäisenä kannattaa tutustua manuaaliin. Tulostimen asennus tietokoneeseen helpottuu tällöin huomattavasti, kun tutustuu ensin kunnolla laitteeseen. Tämä pätee myös muiden langattomien tulostimien kohdalla. Kun teet lopullisen päätöksen tulostimen hankinnasta, kannattaa tarkistaa myös se, kuinka kalliita värikasetteja niihin myydään. Toisinaan värikasetin hinta saattaa olla saman verran kuin uuden tulostimen hinta.

Tulosta vedonlyöntivihjeet langattomasti

jos olet vedonlyönnin harrastaja, vedonlyöntivihjeet ovat sinulle varmasti tuttuja. Niiden avulla hyvien kohteiden löytäminen helpottuu huomattavasti, joten vihjeitä on hyvä tutkia säännöllisesti. Lisäksi monet vedonlyöjät ylläpitävät vedoistaan päiväkirjaa, joka helpottaa oman palautusprosentin seurantaa. Tulostimen avulla voit tulostaa sekä vihjeitä että omia päiväkirjoja ja tutkia niitä myös silloin, kun et ole tietokoneella. Langattoman tulostin avulla tulostaminen on helppoa myös älypuhelimen avulla, jolloin tietokonetta ei tarvitse välttämättä lainkaan.

Jos olet aktiivinen vedonlyöjä, haluat varmasti pitää siihen liittyvät kulut minimissä. Kuinka säästää tulostimen kuluissa onkin varmasti monen sellaisen vedonlyöjän mielessä, joka haluaa arkistoida vedonlyönnin historiansa myös paperimuodossa. Tulostimen kuluissa voi säästää siten, että käyttää ainoastaan mustavalkoista tulostinta. Värikasetit ovat kalliita, eikä niitä välttämättä tarvitse silloin, jos ei tulosta kuvia.

Tulostimen asennus tietokoneeseen – värikasetin vaihtaminen

Värikasetin tai mustepatruunan vaihtaminen on jokaisen tulostimen omistajan arkea silloin, jos tulostinta käyttää paljon. HP-värikasetti saattaa kuitenkin maksaa melko paljon, jolloin monet eivät mielellään halua niitä hankkia. Tämän takia tulostinta hankkiessa kannattaa pohtia tarkasti sitä, tarvitseeko tulostinta värikuvien tai vastaavien tulostamiseen. Ensisijaisesti on hyvä suosia ainoastaan mustavalkokasetteja, mikäli värikasetteihin ei ole tarvetta.

Värikasetin vaihtaminen sinänsä on kohtalaisen helppoa. Niiden mukana tulee ohjeet, joissa värikasetin vaihtaminen näytetään kuvien avulla. Vaihtamisen aikana kannattaa olla kärsivällinen, eikä liian kovaa voimaa kannata käyttää. Yleensä kasetit sujahtavat paikoilleen helposti, kunhan vain löytää oikean paikan, johon ne tulee laittaa.

Tulostimen asennus tietokoneeseen on asia, joka tulee säännöllisesti vastaan tietokonetta käytettäessä. Onneksi tulostinten valmistajat ovat pyrkineet tekemään asennuksen mahdollisimman helpoksi. Usein riittää se, että liittää tulostimen tietokoneeseen ja se asentaa tarvittavat ajurit automaattisesti. Tämän takia on hyvä suosia laajalti tunnettuja tulostinten valmistajia, sillä niiden laitteissa on laaja tuki. Lisäksi ennen ostopäätöstä on hyvä tarkistaa se, kuinka kalliita värikasetit ovat kyseiseen tulostimeen.