Kiiltävä tulostuspaperi

  • 08 Dec, 2021

Kiiltävä tulostuspaperi sopii hyvin kuvien tulostamiseen.

Tulostuspapereita on monenlaisia, joten niiden käyttöön vaikuttavat erityisesti käyttötarkoitus. Tarjolla on mattaa, puolimattaa ja kiiltävää. Mikä näistä papereista on sopivin ja mihin tarkoitukseen? Kiiltävä tulostuspaperi on erityisen hyvä, jos aiot tehdä valokuva-albumin. Paperin ominaisuudet pitääkin valita omalle tulostimelle sopivaksi. Eroavaisuuksia papereiden välillä löytyy riippuen siitä, onko tulostimesi laser- vai mustesuihkutulostin. Paperin valinnassa on kiinnitettävä huomiota siihen, että sen laatu on tasainen. Laadukkaalla paperilla saa aina hyvän lopputuloksen tulosteelle.

Kiiltävä tulostuspaperi valokuvien tulostamiseen

Valokuville tarkoitetut paperit ovat yleensä hiukan tavallista paperia paksumpia. Niissä on myös erilainen pinnoite, joten muste imeytyy paperiin hyvin tasaisesti ja kuvien laadusta tulee näin paljon parempia. Kaikki eivät pidä kiiltäväpintaisista, joten siksi on olemassa eri vaihtoehtoja kiillon suhteen. Yksi tärkeä ominaisuus valokuvapapereissa on se, että ne kuivuvat suhteellisen nopeasti. Kiiltäviä tulostuspapereita on myös saatavana eri kokoisina, jolloin voit valita suoraan valokuvallesi halutun koon.

Kiiltävä valokuvapaperi antaa kuville kauniin, kiiltävän pinnan. Se tuo kuvalle tietynlaista hohtoa sekä luonnollisuutta. Ne sopivatkin hyvin silloin, kun laitat kuvat albumiin. Kiiltävän paperin huonot puolet tulevat silloin vastaan, jos aiot laittaa kuvan kehyksiin. Silloin heijastuksia on liikaa ja toisaalta myös kiiltävä paperi voi tarttua kiinni kehyksen lasiin. Tärkeä asia on myös tarkistaa, että mustepatruuna sopii myös kuvien tulostamiseen.

Säilyvätkö kuvat tulostettuina?

Nykyään kuvapaperit ovat laadukkaita sekä samoin myös mustetarjonta. Kun paperi on riittävän vahvaa eli vähintään 270 g/m2, se sopii hyvin valokuville. Silloin, kun paperit eivät sisällä liginiiniä tai happoa, kuvat säilyvät erityisen hyvin. Joten se onkin syytä paperia hankkiessa varmistaa. Vaihtoehtona kiiltäväpintaiselle tulostinpaperille on myös sellainen, jossa on tarrapinta. Sen saa hyvin kätevästi kiinnitettyä albumiin tai mille pinnalle tahansa.