Kaiuttimen rakentaminen

  • 03 Dec, 2021

Kaiuttimia rivissä

Kaiuttimen rakentaminen on varmasti monen musiikin harrastajien unelma, sillä silloin pääsee tekemään juuri sellaiset kaiuttimet kuin itse haluaa. Aloittelijan ei kannata lähteä tekemään kuitenkaan liian kunnianhimoista projektia, sillä se saattaa loppua jo heti alkuun. Jos eteen tulee liian vaikeita haasteita, koko projekti saattaa unohtua ja tarvikkeet jäädä käyttämättä. Onkin järkevää aloittaa jostain valmiista rakennussarjasta, jossa tarvittavat piirilevyt, komponentit ja kaikki tarvittava on jo valmiina. Näin ei tarvitse kuin kolvata komponentit paikoilleen ja koota kaiuttimen kehikko, joten aloittaminen on helpompaa.

Kaiuttimen rakentaminen valmiista tee-se-itse sarjasta

Monet hifi liikkeet ja audioon keskittyneet verkkokaupat tarjoavat asiakkaille valmiita rakennussarjoja. Ne ovat usein hinnaltaan edullisia, sillä yritys ei ole maksanut niiden kokoamisesta mitään. Hinnat vaihtelevat suuresti edullisista aloittelijoiden paketeista kalliimpiin high-end rakennussarjoihin.

Koska rakennussarjoja on hyvin erilaisia, valinnanvaraa riittää. Hyvää niissä on se, että kokemuksen karttuessa voi siirtyä aina yhä haastavampiin projekteihin. Käytännössä todella laadukkaat kaiuttimet on mahdollista rakentaa suhteellisen edullisesti. Tämä vaatii kuitenkin jonkin verran osaamista, jotta tietää, mitä on tekemässä.

Kaiuttimien rakennussarjat verkkokaupasta

Rakennussarjan tilaaminen verkkokaupasta on helppoa, sillä kuka tahansa voi tehdä sen vain muutamassa minuutissa. Verkkokaupassa voi rauhassa vertailla tuotteita ja etsiä tietoa asiaan liittyen. Silloin voit varmistua siltä, että löydät juuri sopivan rakennussarjan itsellesi.

Kun olet tilaamassa rakennussarjaa, voit samalla tilata myös musiikkitarvikkeet. Toisin sanoen voit päivittää omia laitteita tai hankkia varaosia, mikäli tarve niin vaatii. Kun samaan tilaukseen liittää useita tuotteita, postimaksujen osuus kokonaissummasta vähenee. Tilauksen voi maksaa saman tien, pankkisiirrolla, laskulla tai luotolla. Vaihtoehtoja on useita.