Kotiteatterin asennus

  • 03 Dec, 2021

Kotiteatteri tuo tunnelmaa asuntoosi.

Kotiteatterin asennus ei ole rakettitiedettä. Annamme perusvinkkejä, mistä lähteä liikkeelle. Kotiteatterisi oikeaoppinen asentaminen vaatii hieman suunnittelua. Hifisteille kodin musiikkijärjestelmän asentaminen on tarkkaa mittaamista ja viimeiseen asti vietyä suunnittelua. Normaalisti kuitenkin muutamilla perusohjeilla saat kotiteatterisi viritettyä sinulle sopivaksi. Lopputulokseen vaikuttavat television säädöt ja katselukulmat, subwooferin säädöt ja sijoittaminen, tilan kokonaisakustiikka sekä kaittiumien sijoittelu. Äänen ja kuvan laadun kannalta on tärkeää, että sijainnit on mietitty oikein. Internetistä löytyy paljon materiaalia näihin teemoihin. Myös ammattimaisissa liikkeissä osataan neuvoa.

Kotiteatterin asennus on sopivan ratkaisun valinta

Kotiteatterin asennukseen kannattaa varata aikaa. Ennen kaikkea jo ennen laitteiden hankintaa kannattaa miettiä, millainen ratkaisu sopii sinun asuntoosi. Pienessä ja kulmikkaassa yksiössä tulee äänentoistoon liittyen kiinnittää huomiota ihan eri asioihin kuin isossa talossa.

Laitteistolla on myös selvä vaikutus äänenlaatuun. On suuri ero ostatko marketin halvimmat kaiuttimet vai panostatko kerralla laadukkaisiin ääni- ja kuvalaitteistoihin. Kertakustannus on toki suurempi, mutta laadukkaat merkit ovat tunnettuja kestävyydestään. Ennen kaikkea laadukkaat äänilaitteet ovat melkeinpä ikuisia.

Valmiit kotiteatterisetit

Monet ostavat kotiteatterisetin valmiina. Tällöin paketissa on kaikki tarvittava. Usein on myös tapana ostaa äänilaitteet settinä ja televisio erikseen. Mikäli harrastus alkaa kiehtomaan enemmän, voit täydentää settiä, vaihtaa esimerkiksi kaiuttimia tai ostaa laadukkaamman vahvistimen.

Musiikkitarvikkeet voi nykyään ostaa kätevästi netistä. Se on jopa suositeltavaa, koska raskaiden kotiteatterijärjestelmien ja muiden musiikkitarvikkeiden kuljettaminen itse vaatii aikaa ja vaivaa. Netissä verkkokaupoissa voit myös helposti vertailla hintoja. Niissä on suhteellisen suuria eroja. Tuotteet saat pientä lisämaksua vastaan jopa kotiovelle.