Bluetooth laite ei löydy on ikävä ilmoitus

  • 10 Jan, 2022

Bluetooth -laitteet eivät välillä yhdisty.

Bluetooth laite ei löydy -ilmoitus on aina ikävä ja totta on se, että laitteiden parittamisessa on välillä ongelmia. Sama laite voi yhdistyä hyvin kaikkien muiden kanssa paitsi sen, jonka kanssa yhdistyminen pitäisi tapahtua. Joskus yhdistyminen ei tapahdu nopeasti, vaan sitä joutuu odottelemaan todella pitkän aikaa. Mitä sitten tällaisessa tapauksessa voi tehdä? Tai mitä voi tehdä silloin, jos laite on kerran ollut toiseen yhteydessä Bluetoothin avulla, mutta päättää olla tekemättä sitä enää?

Jos Bluetooth laite ei löydy, mitä voi tehdä?

Ensin on tietenkin kokeiltava muutama itsestäänselvyys, mutta niistä on hyvä lähteä liikkeelle. Ensinnäkin se, että Bluetooth on varmasti päällä ja toinen tarkistettava asia on se, että Bluetooth on koko yhdistämisen ajan löydettävissä. Jos näistä ei ole mitään apua, kannattaa Bluetooth -laite uudelleenkäynnistää. Jos olet liittämässä laitetta puhelimeen, älypuhelinkin on siinä vaiheessa käynnistettävä uudelleen. Nämä ovat helppoja asioita, mutta niistä saattaa löytyä myös apu nopeasti.

Jos edellä mainituista toimenpiteistä ei ole mitään apua, voi vielä kokeilla, että nollaa puhelimesta verkkoasetukset. Tehdasasetusten kautta on lähdettävä liikkeelle ja sen jälkeen voi kokeilla jälleen onnistuuko Bluetooth paritus. Joskus puhelin voi olla sellaisessa tilassa, että se on varminta palauttaa koko laite tehdasasetuksille ennen kuin se onnistuu. Tämä on kuitenkin viimeinen konsti. Yleensä suosituimmat kannettavat bluetooth kaiuttimet toimivat ilman ongelmia.

Tarvitaanko päivityksiä?

Toisinaan puhelimen yhdistäminen autoon on todella hankalaa ja se ei ota onnistuakseen. Silloin on tarkistettava, että ajoneuvossa on tuki omalle puhelimellesi. Joissakin tilanteissa voi käydä niin, että puhelimesi tuki on lisätty päivityksenä ja tätä päivitystä ei ajoneuvossasi ole. Silloin ainoa mahdollisuus on käydä huoltoliikkeessä ja pyytää päivitys tai toinen mahdollisuus on kokeilla itse päivittää järjestelmää. Auton käyttöoppaasta löytyy ohjeet ja valmistajalta saa tarvittaessa lisäopastusta.