Kaapelit

Kaapelit helpottavat arkea

Nykyään koti on täynnä erilaisia teknisiä ratkaisuja aivan toisella tavalla kuin vielä joitakin kymmeniä vuosia sitten. Laitteita on huomattavasti enemmän tietotekniikasta latureihin ja pelikonsoleista stereoihin. Yhä useammat laitteet toimivat myös toisiinsa kytkettyinä yhdessä. Suurin osa laitteista toimii sähköllä, jota varten puolestaan tarvitaan kaapeleita. Netistä on helppo ostaa kaikki tarpeelliset kaapelit kerralla, olivatpa kyseessä sitten kaiutinkaapelit, antennikaapelit, liitäntäkaapelit tai autokaapelit. Silmäniloksi kaapeleita ei voi kutsua, mutta oikein valittuna ja asennettuna ne eivät häiritse kodin visuaalista ilmettä, vaan sulautuvat sisustukseen ja täyttävät tarpeellisen tehtävänsä.

Kun valitset kuulokkeet yksi päätettävistä asioista on, otatko kaapelilliset vai kaapelittomat. Molemmissa on sekä plussansa että miinuksensa. Nappikuulokkeissa kaapelit saattavat mennä helposti solmuun, mutta tämä on pieni haaste, mikäli ne ovat muuten mieluisat.

Usb kaapelit sopivat moneen käyttöön

Yleisimmät kaapelit arjessa ovat esimerkiksi usb-kaapelit ja latauskaapelit. Usb:lla tarkoittaa sellaisia liittimien ja kaapeleiden tyyppejä, joita käytetään hyvin monenlaisten laitteiden tietokoneeseen kiinnittämiseksi. Latauskaapeleita taas on tarjolla moneen tarkoitukseen aina sähköautosta alkaen.

Usb-kaapeleita on viittä eri tyyppiä. Näistä yleisin on usb-a. Yleensä kaikissa tietokoneissa on ainakin yksi usb-a-portti, johon voi yhdistää vaikkapa näppäimistön tai hiiren. Usb-a löytyy myös vaikkapa televisiosta ja pelikonsolista. Muut tyypit ovat usb-b, usb-c, mini usb ja mikro usb. Näistä usb-c on kaikkein uusin ja modernein vaihtoehto.

Kaiutinkaapelit löytyvät netistä

Netistä on helppo hankkia myös kaiutinkaapelit ja muut musiikkitarvikkeet sillä sekä hintojen että ominaisuuksien vertaileminen on helppoa. Kaiutinkaapelin merkillä ei ole niinkään väliä, kunhan se on teknisesti toimiva. Kannattaa muistaa, että paksumpi kaapeli on pidemmillä matkoilla jämäkämpi ja pysyy siis paremmin paikoillaan. Kaapelin paksuutta ei ilmaista sen halkaisijan mukaan, vaan kaapelin poikkipinta-alana eli neliömillimetri-muodossa. Yleensä 2,5 neliömillimetrin kaapeli on hyvä valinta 15 metriin asti.

Kun kaapelia on hankkimassa, suurinta hämmennystä saattaa aiheuttaa se, että kaapeleita on saatavilla erilaisilla merkinnöillä. Nämä liittyvät kaapelien eri käyttötarkoituksiin. Oikean kaapelin löytymisessä asiakaspalvelu auttaa mielellään, kun saa mahdollisimman tarkan kuvauksen kaapelin suunnitellusta käyttötarkoituksesta. Myös kaapelien suojaustavat poikkeavat toisistaan. Suojatuilla kaapeleilla on mahdollista saavuttaa pidempiä etäisyyksiä, mutta ne ovat usein raskaampia kuin suojaamattomat kaapelit.